TWITTERLINKEDINENGLISHDOWNLOADSPRIVACY



Ik deel kennis en duid trends over eten buitenshuis. Sinds 1991. Als horecaschrijver, horeca-analist en horecaspreker. Gericht op alle eetverkopers, grossiers en producenten. Altijd met oog voor de eigentijdse consument. Kan ik iets voor jou betekenen?


Ubel Zuidervelds blog


© uzmedia



Maker van content voor vakmedia in de horeca en foodservice. Voor opdrachtgevers als FSIN, Food Inspiration, Out of Home Shops en GfK. Hoofdredacteur was ik van onder meer Food Express, De Cateraar, Frituurwereld, Exite Out, Music Maker, Food Inspiration (a.i.) en Catering Magazine. Als horecaschrijver startte ik in 1991 bij Missets Horeca en Snackkoerier.

"Eetwoord van het Jaar 2022: eetomgeving"
"Een restaurant company van 300 miljoen?"



© uzmedia


Analyses van productgroepen en segmenten in de buitenhuiselijke markt van food en drinks. Ik breng cijfers, trends en ontwikkelingen in kaart over onder meer koffie out of home, fooddelivery, de Nederlandse hamburgermarkt en QSR in Europa. FSW's databank herbergt langjarige facts en figures.

"Belang van koffie out of home groeit"



© uzmedia



Lezing over veranderend eetgedrag. Over nieuwe horecaconcepten. Of een onderhoudend verhaal over bizarre restaurants. Maar ook de lezing "150 jaar friet in Nederland".

Ik ben horecaspreker. Opdrachtgevers onder meer: BB Kitchen, Domino's, Hanos, FSIN, VKGE, Mora, AF&BM, ProFri en KHN. Regelmatig figureer ik in de media als horecaspreker om ontwikkelingen in de branche van commentaar te voorzien.

"Spookkeukens bedreiging of gouden kans?"



© uzmedia



Bijvak sinds 1993: chroniqueur van de vaderlandse friet- en frituurcultuur. Mijn eerste boek Snelle Hap schrijf ik er in 1995 over. Sindsdien laat het mij niet los. Ik ben de bron van veel frituurfeiten op het web en omstreken.

Ik ben blijven zoeken hoe het zo gekomen is. Schrijf er verhalen en boeken over. Geef lezingen, doe mijn mediazegje. Door het hoofdredacteurschap van de vakbladen Snackkoerier en Frituurwereld, ben ik met frituurvet een soort van vergroeid geraakt.

"Bitterbal viert 100-ste verjaardag"
"Patat of friet? Dit zegt de kenner"
"Wat is er mis met een volkse snackbar?"
"Hoe de friet over Noord-Holland kwam..."
"Een requiem voor de frietkraam"
"Viering van 150 jaar Nederfriet"
"Verliefd op goudgele staafjes"



© uzmedia



Is er een Nederlandser eetconcept denkbaar dan de frietkraam? Afgezien van koek & zopie op de ijsbaan misschien. In mijn boek De Frietkraam breng ik een ode aan de bedreigde losstaande frituren in ons land.

Verluchtigd met persoonlijke impressies en observaties, passeren ruim 100 kramen, wagens en kiosken de revue. En passant schets ik per regio onze vaderlandse geschiedenis van de frieten en de frituur. Klik op de afbeelding: in mijn webshop vind je deze en andere boeken, zoals McSucces en het Nationaal Snack Handboek.

"Verdriet om verdwijnen van de frietkraam"



© uzmedia



Bedenker en samensteller van gezaghebbende rankings in de Nederlandse horeca en foodservice. Voor FoodService Instituut Nederland ontwikkelde ik de jaarlijkse FSIN Food 500, de 500 grootste verkopers van eten en drinken gerangschikt naar omzet.

Naar Amerikaans voorbeeld lanceerde ik in 1998 Missets Horeca Top 100 met de grootste horeca- en cateringconcerns en vier jaar daarvoor in vakblad Snackkoerier de eerste ranglijst van de grootste gemaksformules in de horeca. Verder: World Fries Top 30 van gespecialiseerde frietconcepten wereldwijd.

"Food 500: 85,8 procent van de foodmarkt"



© uzmedia





© uzmedia
Meer »

  © 2016 Xenolabs.Europe & Ubel Zuiderveld